Spring naar content

“Mijn paard als mentale coach!”

Sigrid Steenbergen

Grote rol in mijn leven

Paardrijden heeft mij een sterke persoonlijkheid gegeven. Paarden hebben op vele manieren invloed op mijn leven. Ze hebben mij geleerd om met mijzelf te leren omgaan. Hoe moeilijk dit ook vaak geweest is. Mijn krachten en zeker ook mijn valkuilen zijn naar boven gekomen.

Mentale coach

Vroeger in mijn tienerjaren heb ik veel mentale overwinningen moeten behalen om de “strijd” met mijn pony (en later met diverse paarden) aan te gaan. Ik wilde graag snel mijn doelen bereiken en dat was niet altijd haalbaar in mijn tempo: dit heb ik meerdere malen moeten aanpassen. Nog steeds ben ik dagelijks bezig met de invloed die paarden op mensen kunnen hebben. Ik kan al mijn ervaringen delen met anderen: ik ben nu paardencoach en instructrice en geef daarbij ook de mentale begeleiding. Een paard als ontspanning, als spiegel en als mentale coach!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Paarden werken als mentale coach
  • Paarden zorgen voor ontspanning
  • Paarden werken als spiegel

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…