Spring naar content

“Mijn paard als mentale coach!”

Sigrid Steenbergen

Grote rol in mijn leven

Paardrijden heeft mij een sterke persoonlijkheid gegeven. Paarden hebben op vele manieren invloed op mijn leven. Ze hebben mij geleerd om met mijzelf te leren omgaan. Hoe moeilijk dit ook vaak geweest is. Mijn krachten en zeker ook mijn valkuilen zijn naar boven gekomen.

Mentale coach

Vroeger in mijn tienerjaren heb ik veel mentale overwinningen moeten behalen om de “strijd” met mijn pony (en later met diverse paarden) aan te gaan. Ik wilde graag snel mijn doelen bereiken en dat was niet altijd haalbaar in mijn tempo: dit heb ik meerdere malen moeten aanpassen. Nog steeds ben ik dagelijks bezig met de invloed die paarden op mensen kunnen hebben. Ik kan al mijn ervaringen delen met anderen: ik ben nu paardencoach en instructrice en geef daarbij ook de mentale begeleiding. Een paard als ontspanning, als spiegel en als mentale coach!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Paarden werken als mentale coach
  • Paarden zorgen voor ontspanning
  • Paarden werken als spiegel

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.