Spring naar content

“Paardrijden is iets magisch”

Britt Dekker

Paardrijden maakt mijn hoofd leeg

Britt Dekker, bekend van televisie, film, als influencer en tv-precentatrice heeft een druk leven waarbij ze voor haar werk continue onderweg is “Als ik een hele dag moet werken dan denk ik altijd, ik heb heel leuk werk, maar dan baal ik toch altijd een beetje dat ik niet naar de paarden kan”.

Britt vertelt dat haar werk en de paarden met elkaar verweven zijn door onder andere haar YouTube kanaal PaardenpraatTV, hierdoor zijn paarden haar hele leven. “Ze betekenen echt alles voor mij. Ik sta op en ben blij dat ik die middag weer kan paardrijden!”.

Voor Britt zijn de paarden een manier van ontspannen naast haar drukke baan; “Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen, want de paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg”. Het paardrijden geeft Britt ontspanning en volgens haar voelt het als iets magisch “Ik vind het altijd wat Disney-achtigs hebben. Je zit op zo’n groot wezen wat je eigenlijk laat vliegen en zweven! Dat is heel bijzonder”, vertelt Britt.

“Soms ben je zo moe, heb je de hele dag hard gewerkt en zou je ’s avonds het liefst op de bank gaan liggen. Toch ga ik altijd naar de paarden. Daar ben ik eigenlijk minimaal zes dagen in de week. Ze geven je energie”.

De paarden leren Britt ook veel wat zij in haar werk ook goed kan gebruiken; “Als je weet wat je wilt is het heel makkelijk om met paarden te werken. Dat is in mijn werk ook zo; als je weet wat je wilt en je hebt een plan, dan gaat alles makkelijker.”.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Plezier en ontspanning
  • Geeft je wijze lessen mee
  • Laadt je op na een drukke dag
  • Geeft een geweldig, magisch, gevoel

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.