Spring naar content

“Bij de paarden ben ik helemaal mezelf”

Gioia Parijs

Het verhaal van Gioia Parijs

Gioia Parijs kan naast haar drukke leven als actrice en zangeres genieten van paarden en paardrijden. Gioia: “Bij de paarden ben ik helemaal mezelf. Op de manege kan ik ontspannen en genieten van de paarden.” Gioia laat zien hoe zij haar drukke zang- en acteercarrière combineert met paardrijden. En hoe zij dan bij de paarden helemaal zichzelf kan zijn. 

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden. 

Paardrijden is voor mij dan ook echt een uitlaatklep. Ik ga naar de paarden als ik mij niet zo fijn voel. Op de manege bij mijn paarden en mijn vriendinnen kan ik helemaal ontspannen en tot rust komen. Bij de paarden kan ik helemaal mezelf zijn.  

Als ik moet optreden vind ik dat altijd erg spannend. Vooral de dag voor het optreden ben ik vaak erg zenuwachtig omdat ik dan alles nog eens ga voorbereiden. Daarom ga ik voor een optreden nog vaak even paardrijden zodat ik daar tot rust kan komen en alle spanning van mij af rijden.  

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Plezier en ontspanning
  • Sociale contacten
  • Bij de paarden kan je zijn wie je bent
  • Een mooie buitenrit of samen naar een doel werken

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.