Spring naar content

“Mijn rompbalans verbetert”

Sam Peters
Gendt

Ik ga steeds meer vooruit

Hallo, ik ben Sam Peters. Tijdens mijn geboorte heb ik zuurstoftekort gehad en daardoor ga ik rolstoel gebonden door het leven. Mijn rompbalans is zwak en ik kan daardoor moeilijk zelfstandig zitten. Sinds ik ben gestart met paardrijden bij Stichting CAP ben ik gegroeid naar grotendeels zelfstandig zitten op mijn paard en ik geniet hier enorm van!

Ik rijd 1 keer in de week paard en verbeter wekelijks mijn zithouding. Ook is een van mijn armen wat zwakker en deze gaat ook steeds meer vooruit. Het paard waarop ik rijd is erg lief en rustig waardoor ik al snel vertrouwen kreeg. Maar zeker ook de mensen van Stichting CAP en mijn fysiotherapeut zijn toppers.

Mede dankzij hen en hun wekelijkse enthousiasme is het een feestje om te mogen paardrijden!
Ik hoop op nog vele ritjes en heel veel plezier want ondanks mijn handicap kan ook ik paardrijden!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Genieten met de paarden
  • Lichamelijke verbeteringen
  • Geestelijke ontwikkeling
  • Samen verbeteren
  • Teamwork

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Chellie Cohen

Trainen is leuk als je een doel hebt, een stip op de horizon. Dat doel, dat heeft voor mij en mijn schimmel merrie Gaia in principe geen deadline. Samen trainen we op ons eigen tempo. Beetje bij beetje worden we samen steeds een stukje beter.

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.