Spring naar content

“Mijn rompbalans verbetert”

Sam Peters
Gendt

Ik ga steeds meer vooruit

Hallo, ik ben Sam Peters. Tijdens mijn geboorte heb ik zuurstoftekort gehad en daardoor ga ik rolstoel gebonden door het leven. Mijn rompbalans is zwak en ik kan daardoor moeilijk zelfstandig zitten. Sinds ik ben gestart met paardrijden bij Stichting CAP ben ik gegroeid naar grotendeels zelfstandig zitten op mijn paard en ik geniet hier enorm van!

Ik rijd 1 keer in de week paard en verbeter wekelijks mijn zithouding. Ook is een van mijn armen wat zwakker en deze gaat ook steeds meer vooruit. Het paard waarop ik rijd is erg lief en rustig waardoor ik al snel vertrouwen kreeg. Maar zeker ook de mensen van Stichting CAP en mijn fysiotherapeut zijn toppers.

Mede dankzij hen en hun wekelijkse enthousiasme is het een feestje om te mogen paardrijden!
Ik hoop op nog vele ritjes en heel veel plezier want ondanks mijn handicap kan ook ik paardrijden!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Genieten met de paarden
  • Lichamelijke verbeteringen
  • Geestelijke ontwikkeling
  • Samen verbeteren
  • Teamwork

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Chellie Cohen

Trainen is leuk als je een doel hebt, een stip op de horizon. Dat doel, dat heeft voor mij en mijn schimmel merrie Gaia in principe geen deadline. Samen trainen we op ons eigen tempo. Beetje bij beetje worden we samen steeds een stukje beter.

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”