Spring naar content

“Het is een eer om te rijden”

Roelof Wassens

Paardrijden biedt afleiding en troost

Een jaar nadat mijn vrouw is overleden ben ik voor het eerst in mijn leven gaan paardrijden. Het paardrijden geeft mij afleiding en troost. Het is het enige moment dat ik niet aan mijn vrouw denk en mijn verdriet niet voel.

Nooit te oud om te beginnen

Leren paardrijden valt niet mee op de oude dag maar met behulp van Renee Nijhuis, die mij enorm geholpen heeft, red ik mij na drie jaar les behoorlijk en maak al mooie buitenritten.
Tegenwoordig rij ik op een warmbloedig paard, ja zelfs mijn kennis van paarden groeit. Udinja heet zij. Het is een hele eer om op zo’n edel dier te mogen rijden.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Biedt afleiding
  • Nooit te oud om mee te beginnen
  • Samen genieten van het leven

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…