Spring naar content

“Het mooiste vind ik de band tussen mens en dier”

Patrick Tigchelaar

Leuke manier om actief bezig te zijn

Mijn naam is Patrick Tigchelaar en ik ben een professionele dressuur ruiter en trainer, woonachtig in Amerika.

Wat doet paard rijden met mij? Heel veel eigenlijk.

Ik rijd dagelijks 3-4 paarden en geef daarnaast veel les. Wat ik zelf zo mooi vind aan onze sport, is de band die je kunt hebben met een paard. Wanneer ze je echt vertrouwen en met je samen willen werken is er bijna geen beter gevoel. Daarnaast is paardrijden gewoon ook een hele leuke manier om fit te blijven en lekker buiten te zijn.

Op je eigen manier genieten

In mijn lessen geef ik heel veel verschillende mensen les. Van 8 tot 80 jaar! En iedereen kan op zijn/haar eigen manier en niveau genieten. Ik heb mensen die rijden om angst te overwinnen. Mensen die rijden om innerlijk tot rust te komen. Mensen die gewoon lekker met dieren bezig willen zijn. En mensen die heel fanatiek tot het hoogste niveau met dressuur sport bezig zijn. Echt dus ontzettend leuk hoeveel je in paardrijden kwijt kunt en ook kunt vinden!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerking tussen mens en dier
  • Ieder op zijn eigen niveau genieten
  • Helpt om tot rust te komen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.