Spring naar content

“Het mooiste vind ik de band tussen mens en dier”

Patrick Tigchelaar

Leuke manier om actief bezig te zijn

Mijn naam is Patrick Tigchelaar en ik ben een professionele dressuur ruiter en trainer, woonachtig in Amerika.

Wat doet paard rijden met mij? Heel veel eigenlijk.

Ik rijd dagelijks 3-4 paarden en geef daarnaast veel les. Wat ik zelf zo mooi vind aan onze sport, is de band die je kunt hebben met een paard. Wanneer ze je echt vertrouwen en met je samen willen werken is er bijna geen beter gevoel. Daarnaast is paardrijden gewoon ook een hele leuke manier om fit te blijven en lekker buiten te zijn.

Op je eigen manier genieten

In mijn lessen geef ik heel veel verschillende mensen les. Van 8 tot 80 jaar! En iedereen kan op zijn/haar eigen manier en niveau genieten. Ik heb mensen die rijden om angst te overwinnen. Mensen die rijden om innerlijk tot rust te komen. Mensen die gewoon lekker met dieren bezig willen zijn. En mensen die heel fanatiek tot het hoogste niveau met dressuur sport bezig zijn. Echt dus ontzettend leuk hoeveel je in paardrijden kwijt kunt en ook kunt vinden!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerking tussen mens en dier
  • Ieder op zijn eigen niveau genieten
  • Helpt om tot rust te komen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…