Spring naar content

“My legs, my power”

Nienke Hage
Zeeland

Paarden maken mij compleet

Altijd was ik een paarden meisje. Waar ik kon, was ik daar bij de paarden.Soms stiekem rijdend omdat men het gevaarlijk vond in verband met mijn handicap. Maar ondanks mijn handicap deed ik alles; stallen uitmesten, buitenritten.
Het koste mij veel van mijn lichaam dat wel , maar het was het waard. Helaas kwam ik alsnog in de rolstoel terecht , maar dat weerhield mij niet. Ik bleef rijden, wel op een manege waar dat kan voor mensen met een beperking, namelijk Manege Balans . Paarden geven mij kracht rust en ze zijn mijn benen.

Eind januari 2020 kreeg ik een onderbeen amputatie. Of ik ooit nog zou paardrijden was maar de vraag en tegelijkertijd mijn grootste angst dat dit niet meer zou kunnen. De 1e keer dag ik op Joy zat na de Amputie was een gevoel van compleet zijn. De tranen overvielen mij; geluk en een beetje angst. Maar nu kan ik met 1 been en 1 kunst been weer rijden! Ik haal nog steeds mijn rust en kracht uit de paarden. Even je hoofd leeg, ademen en 1 zijn met mijn lieve Joy. Af en toe kan ze even raar uit de hoek komen maar zodra ik binnen kom weet ze dat ik het ben en geeft ze letterlijk een voetje.

De band, de liefde alles , wij zijn samen 1 .

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Paarden brengen rust
  • Maken het onmogelijke, mogelijk
  • Genieten van vrijheid

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Michel Loof

“Het ultieme ontspannen” Michel LoofZuid-Holland Het is uitdagend Voor mij is paardrijden het ultieme ontspannen, ook al is een uur…

Het verhaal van Patrick Tigchelaar

“Het mooiste vind ik de band tussen mens en dier” Patrick Tigchelaar Leuke manier om actief bezig te zijn Mijn…

Het verhaal van Haike Blaauw

“Ik raakte besmet met het paardenvirus” Haike Blaauw Eenmaal besmet, altijd besmet Directeur van de FNRS, Haike Blaauw (59), rijdt…