Spring naar content

“My legs, my power”

Nienke Hage
Zeeland

Paarden maken mij compleet

Altijd was ik een paarden meisje. Waar ik kon, was ik daar bij de paarden.Soms stiekem rijdend omdat men het gevaarlijk vond in verband met mijn handicap. Maar ondanks mijn handicap deed ik alles; stallen uitmesten, buitenritten.
Het koste mij veel van mijn lichaam dat wel , maar het was het waard. Helaas kwam ik alsnog in de rolstoel terecht , maar dat weerhield mij niet. Ik bleef rijden, wel op een manege waar dat kan voor mensen met een beperking, namelijk Manege Balans . Paarden geven mij kracht rust en ze zijn mijn benen.

Eind januari 2020 kreeg ik een onderbeen amputatie. Of ik ooit nog zou paardrijden was maar de vraag en tegelijkertijd mijn grootste angst dat dit niet meer zou kunnen. De 1e keer dag ik op Joy zat na de Amputie was een gevoel van compleet zijn. De tranen overvielen mij; geluk en een beetje angst. Maar nu kan ik met 1 been en 1 kunst been weer rijden! Ik haal nog steeds mijn rust en kracht uit de paarden. Even je hoofd leeg, ademen en 1 zijn met mijn lieve Joy. Af en toe kan ze even raar uit de hoek komen maar zodra ik binnen kom weet ze dat ik het ben en geeft ze letterlijk een voetje.

De band, de liefde alles , wij zijn samen 1 .

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Paarden brengen rust
  • Maken het onmogelijke, mogelijk
  • Genieten van vrijheid

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…