Spring naar content

“My legs, my power”

Nienke Hage
Zeeland

Paarden maken mij compleet

Altijd was ik een paarden meisje. Waar ik kon, was ik daar bij de paarden.Soms stiekem rijdend omdat men het gevaarlijk vond in verband met mijn handicap. Maar ondanks mijn handicap deed ik alles; stallen uitmesten, buitenritten.
Het koste mij veel van mijn lichaam dat wel , maar het was het waard. Helaas kwam ik alsnog in de rolstoel terecht , maar dat weerhield mij niet. Ik bleef rijden, wel op een manege waar dat kan voor mensen met een beperking, namelijk Manege Balans . Paarden geven mij kracht rust en ze zijn mijn benen.

Eind januari 2020 kreeg ik een onderbeen amputatie. Of ik ooit nog zou paardrijden was maar de vraag en tegelijkertijd mijn grootste angst dat dit niet meer zou kunnen. De 1e keer dag ik op Joy zat na de Amputie was een gevoel van compleet zijn. De tranen overvielen mij; geluk en een beetje angst. Maar nu kan ik met 1 been en 1 kunst been weer rijden! Ik haal nog steeds mijn rust en kracht uit de paarden. Even je hoofd leeg, ademen en 1 zijn met mijn lieve Joy. Af en toe kan ze even raar uit de hoek komen maar zodra ik binnen kom weet ze dat ik het ben en geeft ze letterlijk een voetje.

De band, de liefde alles , wij zijn samen 1 .

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Paarden brengen rust
  • Maken het onmogelijke, mogelijk
  • Genieten van vrijheid

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.