Spring naar content

“Paardrijden houdt mij jong”

Netty van Nielen

Paardrijden houdt mij jong

Paardrijden houdt mij jong, zowel lichamelijk als mentaal. Ik ben een vrouw van 61, maar zodra ik op het paard zit voel ik me 32. Ook geniet ik van het contact met mijn stalgenoten.

Ik ben pas voor ’t eerst opgestapt toen ik 45 was en sindsdien ben ik besmet met het paardenvirus.
Met mijn eigen paard Reggae heb ik de afgelopen 13 jaar lief en leed gedeeld en ik heb alles van hem mogen leren. Helaas heb ik hem 20 juli jl. moeten laten inslapen. Hij is 22 jaar geworden en heeft mij als onervaren amazone in vijf jaar van B naar Z1 gebracht. Wat een geweldige instelling had hij. Zodra we de dressuurring betraden gooide hij altijd nog een extra schepje erbovenop. Zijn karakter en werklust motiveerden mij altijd enorm.

De afgelopen jaren ben ik ook wat vaker op buitenrit geweest met hem en het hoogtepunt was, dat we vorig jaar 2 weken in Ouddorp zijn geweest en hij ook mee mocht op vakantie. We hebben daar heerlijke duin- en strandritten gemaakt en we genoten er beiden enorm van. Nu is hij er niet meer en ik mis hem enorm. 13 jaar samen lief en leed delen en dan ineens niets meer valt erg zwaar. Gelukkig hebben mijn stalgenoten mij heel goed opgevangen en nu rijd ik een paard van een van hen en de anderen weten dat ik graag hun paard doe wanneer zij een keertje niet kunnen.
Zo blijf ik toch betrokken bij de paarden en heb ik nog steeds mijn sociale contacten en tegenwoordig op de fiets naar stal, want ik moet natuurlijk wel in conditie blijven 🙂

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Het houdt je jong
  • Zorgt voor sociale contacten
  • Het houdt je fit en gezond

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…