Spring naar content

“Paardrijden is voor iedereen”

Naomi Rooijers
Noord-Holland

Alleen maar bezig zijn met je paard

Ik ben Naomi en ik ben 15 jaar oud, ik rijd nu voor mijn tweede jaar paard. Ik vind paarden al leuk als zolang ik me kan herinneren, maar sinds ik rijd wil ik er echt alles over weten. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik zou kunnen rijden, door mijn lichamelijke beperking heb ik onder andere minder kracht en een slecht evenwicht. Paardrijden was dus eigenlijk nooit in mij opgekomen. Toen mijn ouders vertelden dat ik op paardrijden mocht kon ik het eerst niet geloven en ik wist ook niet of ik het wel zou kunnen. Maar niks was minder waar. Ik zit op paardrijden voor mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking. Er komen elke week vrijwilligers die helpen met het opzadelen en naast het paard lopen. Als je iets niet kan of hulp nodig heb word er niet moeilijk over gedaan, dat is echt super fijn! Ik vind paardrijden super leuk, omdat je tijdens het rijden nergens anders aan hoeft te denken en je alleen maar bezig hoeft te zijn met je paard. Paarden oordelen niet en het maakt ze niet uit of je een beperking heb of niet!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samen plezier hebben
  • Biedt afleiding
  • Paarden oordelen niet

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.