Spring naar content

“Plezier, een band en kracht”

Melissa van Reemst

Zaterdag was paardendag!

Ik ben op mijn 8ste begonnen met paardrijden op een kinderboerderij en daarna ging ik rijden op de manege. Ik wilde altijd graag een eigen paard, maar dat ging helaas niet. 15 jaar lang heb ik op een manege gereden, elke dag zaterdag was het paardendag. Ik ging op ponykamp en deed mee aan extra lessen zoals springen, carrousel en bosritten. Ook deed ik via de manege mee aan wedstrijden.

Meer dan een paard

In 2010 kocht in mijn eigen paard, een Haflinger, en toen begon het paardrijden pas echt voor mij. Een eigen paard hebben is toch heel anders dan rijden op een manege. Ik heb mijn paard gekocht toen hij 3 jaar oud was, hij was toen nog onbeleerd. Eenmaal onder het zadel was hij super braaf en erg lief en sociaal, maar het blijft een Haflinger en kan ook erg sterk worden. Ook heb ik hem voor de kar beleerd, hij vindt dit geweldig om te doen. Verder rijd ik voornamelijk recreatief met hem in het bos, maar we maken soms ook een sprongetje. Voor mij is mijn paard meer dan een paard, ik ga elke dag naar hem toe en ik haal echt mijn kracht uit hem. Het is heerlijk om samen met je paard bezig te zijn. Als ik op stal kom word ik meteen door mijn paard begroet, paarden en paardrijden is echt een deel van mijn leven. Ik zou niet meer zonder kunnen!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samen plezier hebben
  • Veel afwisseling
  • Elke dag genieten

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.