Spring naar content

“Feel free, age doesn’t matter”

Marjon Van Duijn

Er bestaat geen leukere sport dan paardrijden!

Ik ben pas op latere leeftijd begonnen met paardrijden (23 jaar). Er bestaat geen leukere sport dan paardrijden. In eerste instantie omdat je bezig bent met dieren. Zij hebben deze beweging ook nodig om zich lekker te voelen. Nou rijd ik zelf alleen maar buiten, ik rijd het paard Ot 2 dagen in de week ’s morgens vroeg, bij wat voor weer het ook is, regen, wind of een lekker zonnetje een rondje strand met mijn lieve verzorgpaard Ot. Inmiddels doe ik hem alweer 7 jaar. Tot een jaar geleden reed ik altijd met Adry en Kumar, wat waren het geweldige ritten! 2 dezelfde Friesjes naast elkaar over het strand, wat hebben we altijd genoten! Heerlijke lange ritten met elkaar! Even uitwaaien, lekker bijkletsen, drafje en galopje tussendoor. Daarnaast kwamen we onderweg hertjes tegen, zeehond op het strand, vogeltjes die fluitend langs je vliegen, konijntjes die snel wegrennen. We hebben wat meegemaakt. Jammer dat Adry ermee gestopt is, maar zij heeft toch tot haar 70ste jaar gereden.

Nooit met tegenzin naar stal

Ik ga nooit met tegenzin naar stal, smorgens om 6:00 mijn bed uit in de zomer en de winter, eerst de paarden voeren, daarna zet ik de rest buiten in de paddocks en ga ik Ot opzadelen om lekker naar buiten te gaan. Hoofd leegmaken om de rest van de dag heerlijk voldaan gevoel te hebben. Ik geniet van het mooie weer maar ook als het regent. Zodra we het bos instappen is er een soort rust, vogeltjes fluiten, bomen waaien, de golven en het geruis van de zee. Soms ben ik helemaal alleen op het strand en denk ik waar zijn al die mensen, het is zo heerlijk in de natuur. En vooral op de rug van je paard. Na weer terug te zijn op stal spoel ik Ot met warm weer lekker af en mag hij daarna heerlijk rollen in het zand. Hij vind het heerlijk om lekker vies te zijn. Daarna gaat hij lekker met een net hooi zijn paddock in, in de middag gaan de paardjes allemaal het land in en ’s avonds er weer af waarna ze lekker in hun eigen stal in slaap vallen. Ik hoop dit nog heel lang te mogen doen.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Het houdt je jong
  • Op een unieke manier genieten van de natuur
  • Een band met een dier opbouwen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.