Spring naar content

“Bij mijn paard vergeet ik de tijd”

Marianne Essing
Limburg

Het is een manier van leven

Paardrijden is een sport, een hobby en een manier van leven ineen. Paardrijden kost veel tijd, vergt geduld en geeft veel rust. Bijna 50 jaar geleden kreeg ik mijn eerste paardrijles op “Patrick” een paard van mijn oom. Ik ben nooit meer echt gestopt. In de pony tijd werd er vooral gesprongen. Vorig jaar, 39 jaar na mijn laatste “echte” wedstrijd ben ik voor het eerst dressuur wedstrijden gestart. Met mijn eerste eigen paard. Het geeft ons een doel om te trainen, en een heerlijke afwisseling met elke week een grote rit door het bos. Paardrijden zorgt voor evenwicht, en ontspanning. Paardrijden maakt mij gelukkig.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Het maakt mij gelukkig
  • Zorgt voor evenwicht en balans
  • Het helpt ontspannen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…