Spring naar content

“Verandering begint bij jezelf”

Marcella Arends-Slegtenhorst
Gelderland

De liefde voor paarden is altijd aanwezig

Mijn liefde voor paarden begon toen ik 9 jaar oud was. Ik begon op mijn 10de met rijden op de manege. Op mijn 16de werd ik ziek ( diagnose fibromyalgie ) waardoor het rijden in combinatie met school en werk niet meer vol te houden was. Maar de liefde voor paarden bleef. Heel wat jaren ging het wisselend met mijn gezondheid, ik heb verschillende paarden gereden maar door de negatieve ervaringen die ik ook had opgedaan, reed ik eigenlijk niet meer zonder angst. Maar de wil om te rijden was nog steeds aanwezig.
Tot ik 7 jaar geleden besloot om mijn eigen paard te kopen, een maatje, in het koppie moet het goed zitten, een familie paard. Na enige tijd zoeken kwam daar mijn soulmate Jelske een Friese dame van toen nog 5 jaar oud. Mijn droom kwam uit!

Paarden hielpen mij om te groeien

En wat ben ik de afgelopen 7 jaar gegroeid, ik heb heel veel angsten overwonnen, heb veel meer zelfvertrouwen gekregen, nog beter leren paardrijden, mijn trailer rijbewijs behaald, op wedstrijd geweest, verhuisd om onze ondertussen paarden bij huis te hebben. Er kwam een moment dat ik bij Jelske tegen bepaalde (rijtechinische) zaken aan begon te lopen en ik me ging frustreren. Dat wilde ik niet, want Jelske heeft mij al zoveel gebracht! Dus wat nu….?
Vienna le Sursant, toen 16 jaar, kwam 2 jaar geleden op ons pad, in eerste instantie voor mij en mijn dochter. Wat is het genieten om samen met mijn dochter het bos in te kunnen gaan. Maar wat loopt Vienna heerlijk en nu ga ik met haar af en toe een wedstrijd. We zijn nu M2 en mijn droom is om Z te starten. Ik ben de opleiding tot cognitieve coach met behulp van paarden gaan volgen en heb deze behaald. Samen met Jelske, Vienna en onze shet Kim coach ik nu mensen. Eind maart start ik met een nieuwe opleiding tot ruiter coach, coachend Instructeur. Eind juni is Jelske uitgerekend en hopen we een gezond veulen te verwelkomen. Mijn lijf werkt nog niet altijd mee, dat is nu eenmaal zo, maar mede door mijn paarden ben ik wie ik nu ben.

Want verandering begint bij jezelf!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Geeft rust
  • Biedt afleiding
  • Helpt mee aan zelfontwikkeling

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.