Spring naar content

“Leven in het moment”

Maaike Den Besten

Gevoel van vrijheid

Paardrijden is een gevoel van vrijheid, leven in het moment. Tegelijkertijd is paardrijden zelfkennis opdoen en een leven lang leren.
Mijn paard is mijn spiegel, tegelijkertijd mijn stoerste vriend en grootste knuffel. We vinden het heerlijk om samen hard te werken, maar ook om samen te ontspannen. Dat is het verschil tussen dressuurmatig trainen of een mooie rit maken bijvoorbeeld over de zandverstuiving.

Ik zou niet zonder paardrijden kunnen

Een paard denkt niet aan gisteren of morgen en dat zorgt ervoor dat ik dat zelf ook niet doe op de momenten dat ik bezig ben met mijn paard. Op zulke momenten kan ik mijn hoofd leegmaken en mijn werkdag achter me laten.
Ik kan er intens van genieten als we een mooie buitenrit aan het maken zijn door de prachtige natuur. Aan de andere kant zorgt paardrijden er ook voor dat ik kritisch blijf, wil blijven leren en open sta voor nieuwe inzichten.
Paardrijden is een bijzondere sport waar ik niet zonder zou kunnen.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Zelfkennis opdoen
  • Een leven lang leren
  • Hard werken én ontspannen
  • Hoofd leegmaken
  • Genieten van de prachtige natuur

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.