Spring naar content

“Leven in het moment”

Maaike Den Besten

Gevoel van vrijheid

Paardrijden is een gevoel van vrijheid, leven in het moment. Tegelijkertijd is paardrijden zelfkennis opdoen en een leven lang leren.
Mijn paard is mijn spiegel, tegelijkertijd mijn stoerste vriend en grootste knuffel. We vinden het heerlijk om samen hard te werken, maar ook om samen te ontspannen. Dat is het verschil tussen dressuurmatig trainen of een mooie rit maken bijvoorbeeld over de zandverstuiving.

Ik zou niet zonder paardrijden kunnen

Een paard denkt niet aan gisteren of morgen en dat zorgt ervoor dat ik dat zelf ook niet doe op de momenten dat ik bezig ben met mijn paard. Op zulke momenten kan ik mijn hoofd leegmaken en mijn werkdag achter me laten.
Ik kan er intens van genieten als we een mooie buitenrit aan het maken zijn door de prachtige natuur. Aan de andere kant zorgt paardrijden er ook voor dat ik kritisch blijf, wil blijven leren en open sta voor nieuwe inzichten.
Paardrijden is een bijzondere sport waar ik niet zonder zou kunnen.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Zelfkennis opdoen
  • Een leven lang leren
  • Hard werken én ontspannen
  • Hoofd leegmaken
  • Genieten van de prachtige natuur

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Michel Loof

“Het ultieme ontspannen” Michel LoofZuid-Holland Het is uitdagend Voor mij is paardrijden het ultieme ontspannen, ook al is een uur…

Het verhaal van Patrick Tigchelaar

“Het mooiste vind ik de band tussen mens en dier” Patrick Tigchelaar Leuke manier om actief bezig te zijn Mijn…

Het verhaal van Haike Blaauw

“Ik raakte besmet met het paardenvirus” Haike Blaauw Eenmaal besmet, altijd besmet Directeur van de FNRS, Haike Blaauw (59), rijdt…