Spring naar content

“Leven in het moment”

Maaike Den Besten

Gevoel van vrijheid

Paardrijden is een gevoel van vrijheid, leven in het moment. Tegelijkertijd is paardrijden zelfkennis opdoen en een leven lang leren.
Mijn paard is mijn spiegel, tegelijkertijd mijn stoerste vriend en grootste knuffel. We vinden het heerlijk om samen hard te werken, maar ook om samen te ontspannen. Dat is het verschil tussen dressuurmatig trainen of een mooie rit maken bijvoorbeeld over de zandverstuiving.

Ik zou niet zonder paardrijden kunnen

Een paard denkt niet aan gisteren of morgen en dat zorgt ervoor dat ik dat zelf ook niet doe op de momenten dat ik bezig ben met mijn paard. Op zulke momenten kan ik mijn hoofd leegmaken en mijn werkdag achter me laten.
Ik kan er intens van genieten als we een mooie buitenrit aan het maken zijn door de prachtige natuur. Aan de andere kant zorgt paardrijden er ook voor dat ik kritisch blijf, wil blijven leren en open sta voor nieuwe inzichten.
Paardrijden is een bijzondere sport waar ik niet zonder zou kunnen.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Zelfkennis opdoen
  • Een leven lang leren
  • Hard werken én ontspannen
  • Hoofd leegmaken
  • Genieten van de prachtige natuur

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…