Spring naar content

“Ik kan mij geen leven zonder paarden voorstellen”

Liza Joop

Het is een soort therapie

Liza Joop (26) was pas 4 toen ze kennis maakte met paardrijden: “Het begon met voorop op het zadel zitten bij de overbuurvrouw van mijn ouders.” Liza is nu, 22 jaar later, nog steeds druk met paarden. “Ik kan mij een leven zonder paarden niet meer voorstellen. Het uitmesten van een box vind ik heerlijk rustgevend, het is een soort therapie. Als ik een rotdag heb gehad op het werk, dan mest ik zijn box extra grondig uit en voel ik me daarna een stuk beter.” Het rijden in de bak of het bos geeft Liza het gevoel van rust en vrijheid. “Ik train nu dressuurmatig met mijn Fries x Haflinger-ruin van 11 jaar. Daarnaast ben ik kort geleden begonnen met mennen. We bezoeken ook regelmatig samen met een goede kennis van mij het bos om lekker uit te waaien.” Liza doet vanalles met haar paard. “Het geeft mij rust, en een blij paard betekent een blije ruiter.”

Dit verhaal is afkomstig uit BIT Magazine editie nummer 277 van 15 december 2020.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Het werkt rustgevend
  • Het biedt vrijheid
  • Paardrijden maakt mij blij

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.