Spring naar content

“Het is meer dan paardrijden”

Linda Nijhuys
Zuid-Holland

Ik kan mij geen leven zonder voorstellen

In 2003 ben ik letterlijk met vallen en opstaan weer gaan paardrijden na 20 jaar. Ik vond het leuk maar ook heel spannend en was angstig. Heb veel ervaring opgedaan als mede-eigenaar, bijrijdster en manegeruiter. Maar ben ook meer gaan leren over paarden en hun gedrag, behoeften en verzorging. Dit is heel interessant en daardoor werd het weer leuker. 8 jaar geleden ben ik op een goede manege (Manege Hillegersberg) beter gaan leren paardrijden. Hierdoor werd het nog leuker, mis zelden een les en rijd 2 x per week. Daar ben ik ook vaak te vinden naast het paard, mag daar heerlijk wandelen met ze en extra verzorgen. Nu 17 jaar later kan ik mij een leven zonder paarden niet meer indenken. Je vergeet even alle dagelijkse beslommeringen, je leert veel, ook over jezelf, krijgt doorzettingsvermogen, discipline en blijft fit, een goede band met de paarden, maar ook leuke contacten met mensen op stal.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Je leert veel over jezelf
  • Ontwikkelt doorzettingsvermogen
  • Zorgt ervoor dat je fit blijft

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…