Spring naar content

“Het is meer dan paardrijden”

Linda Nijhuys
Zuid-Holland

Ik kan mij geen leven zonder voorstellen

In 2003 ben ik letterlijk met vallen en opstaan weer gaan paardrijden na 20 jaar. Ik vond het leuk maar ook heel spannend en was angstig. Heb veel ervaring opgedaan als mede-eigenaar, bijrijdster en manegeruiter. Maar ben ook meer gaan leren over paarden en hun gedrag, behoeften en verzorging. Dit is heel interessant en daardoor werd het weer leuker. 8 jaar geleden ben ik op een goede manege (Manege Hillegersberg) beter gaan leren paardrijden. Hierdoor werd het nog leuker, mis zelden een les en rijd 2 x per week. Daar ben ik ook vaak te vinden naast het paard, mag daar heerlijk wandelen met ze en extra verzorgen. Nu 17 jaar later kan ik mij een leven zonder paarden niet meer indenken. Je vergeet even alle dagelijkse beslommeringen, je leert veel, ook over jezelf, krijgt doorzettingsvermogen, discipline en blijft fit, een goede band met de paarden, maar ook leuke contacten met mensen op stal.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Je leert veel over jezelf
  • Ontwikkelt doorzettingsvermogen
  • Zorgt ervoor dat je fit blijft

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.