Spring naar content

“Mijn paard, mijn vriendin!”

Kimberly Hennipman

Rode draad in mijn leven

Al ruim 50 jaar, bijna elke dag rijd ik al paard. Vroeger werd ik erg gepest en vond mijn liefde in de paarden. Voor een paard of pony maakt het niet uit hoe je eruit ziet, wie je bent of wat je doet, als je elkaar maar respecteert. Mijn eerste paard was een Engels volbloed, hij kwam uit Dubai. Eindeloos lange strandritten heb ik met hem gemaakt. Wat kon dit paard rennen alsof we vleugels hadden, die vrijheid en kracht en snelheid zal ik nooit meer vergeten. Paarden hebben altijd als een rode draad door mijn leven gelopen.

Geen leven zonder de paarden

Zodra ik bij mijn paard Amira ben komt er een bepaalde rust over mij heen, even alle drukte van alle dag vergeten. Bijna elke dag maken we een buitenrit of gaan we met de trailer naar bos of strand. Ik rijd het liefst alleen ,om echt even één te worden met het paard en genieten van de natuur. Vroeger heb ik veel dressuur en springen gedaan, maar vanwege rug problemen gaat dat niet meer voor mij. Maar een heerlijke buitenrit houd me soepel en jong.

Een leven zonder paard kan ik me niet voorstellen!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samen je hoofd leegmaken
  • Genieten van de natuur
  • Afleiding na een drukke dag

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.