Spring naar content

“Mijn paard, mijn vriendin!”

Kimberly Hennipman

Rode draad in mijn leven

Al ruim 50 jaar, bijna elke dag rijd ik al paard. Vroeger werd ik erg gepest en vond mijn liefde in de paarden. Voor een paard of pony maakt het niet uit hoe je eruit ziet, wie je bent of wat je doet, als je elkaar maar respecteert. Mijn eerste paard was een Engels volbloed, hij kwam uit Dubai. Eindeloos lange strandritten heb ik met hem gemaakt. Wat kon dit paard rennen alsof we vleugels hadden, die vrijheid en kracht en snelheid zal ik nooit meer vergeten. Paarden hebben altijd als een rode draad door mijn leven gelopen.

Geen leven zonder de paarden

Zodra ik bij mijn paard Amira ben komt er een bepaalde rust over mij heen, even alle drukte van alle dag vergeten. Bijna elke dag maken we een buitenrit of gaan we met de trailer naar bos of strand. Ik rijd het liefst alleen ,om echt even één te worden met het paard en genieten van de natuur. Vroeger heb ik veel dressuur en springen gedaan, maar vanwege rug problemen gaat dat niet meer voor mij. Maar een heerlijke buitenrit houd me soepel en jong.

Een leven zonder paard kan ik me niet voorstellen!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samen je hoofd leegmaken
  • Genieten van de natuur
  • Afleiding na een drukke dag

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…