Spring naar content

“Het brengt rust”

Jessie Orij

“Mijn paard geeft mij rust”

Door mijn ADHD is het soms heel lastig voor mij om rust te vinden, maar zodra ik de stal binnenkom staat mijn lieve Elza al klaar om mij te begroeten en een knuffel te geven. Dat is bij mij het moment dat het eindelijk stil is in mijn hoofd en ik mij even op 1 ding kan focussen en niet door van alles afgeleid ben. Als ik een slechte dag heb, omdat alle indrukken mij even te veel worden, kan ik mij terugtrekken en bij Elza in stal gaan zitten, Elza komt dan heel lief een kus geven en knuffelen tot het weer gaat en dan gaan we meestal nog even samen aan het werk. Zelfs mijn medicatie kon me niet zoveel rust geven als dat Elza doet en dat vind ik zo fijn aan paardrijden.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerken en plezier
  • Het biedt rust
  • Het geeft afleiding
  • Het biedt troost

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.