Spring naar content

“Het brengt rust”

Jessie Orij

“Mijn paard geeft mij rust”

Door mijn ADHD is het soms heel lastig voor mij om rust te vinden, maar zodra ik de stal binnenkom staat mijn lieve Elza al klaar om mij te begroeten en een knuffel te geven. Dat is bij mij het moment dat het eindelijk stil is in mijn hoofd en ik mij even op 1 ding kan focussen en niet door van alles afgeleid ben. Als ik een slechte dag heb, omdat alle indrukken mij even te veel worden, kan ik mij terugtrekken en bij Elza in stal gaan zitten, Elza komt dan heel lief een kus geven en knuffelen tot het weer gaat en dan gaan we meestal nog even samen aan het werk. Zelfs mijn medicatie kon me niet zoveel rust geven als dat Elza doet en dat vind ik zo fijn aan paardrijden.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerken en plezier
  • Het biedt rust
  • Het geeft afleiding
  • Het biedt troost

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…