Spring naar content

“Voor elkaar door het vuur gaan”

Imke Dubbeldam
Brabant

Samen angsten overwinnen

Ik heb mijn lieve d-pony Quinty nu 5 jaar en wat wij samen het liefste doen in crossen. Daar is Quinty super goed in. Ik kreeg haar toen ze net zadelmak was en we hebben samen alles geleerd. Toen wij begonnen zei ik altijd ik ga nooit Z starten dat vind ik veel te eng. Maar vorig jaar hebben we dat toch gedaan en onze grootste angst overwonnen. En dan vooral deze skyjump hindernis op de foto. Met het verkennen van de cross had ik afgesproken om af te groeten voor deze hindernis omdat ik niet durfde. Maar Quinty gaf mij tijdens de cross zoveel vertrouwen en we hebben het gedaan. Ik was zo trots op haar (en ook een beetje op mijzelf haha). Ik ben inmiddels 19 maar ik rij nogsteeds met Quinty tussen de paarden. Dit seizoen hebben we L paarden gecrosst en ons doel is M paarden te starten. Ik vind het zo gaaf dat Quinty zo voor mij door het vuur gaat. Dit maakt paardrijden voor mij zo bijzonder.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerken naar een doel
  • Het geeft vertrouwen
  • Unieke band met een dier

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.