Spring naar content

“Voor elkaar door het vuur gaan”

Imke Dubbeldam
Brabant

Samen angsten overwinnen

Ik heb mijn lieve d-pony Quinty nu 5 jaar en wat wij samen het liefste doen in crossen. Daar is Quinty super goed in. Ik kreeg haar toen ze net zadelmak was en we hebben samen alles geleerd. Toen wij begonnen zei ik altijd ik ga nooit Z starten dat vind ik veel te eng. Maar vorig jaar hebben we dat toch gedaan en onze grootste angst overwonnen. En dan vooral deze skyjump hindernis op de foto. Met het verkennen van de cross had ik afgesproken om af te groeten voor deze hindernis omdat ik niet durfde. Maar Quinty gaf mij tijdens de cross zoveel vertrouwen en we hebben het gedaan. Ik was zo trots op haar (en ook een beetje op mijzelf haha). Ik ben inmiddels 19 maar ik rij nogsteeds met Quinty tussen de paarden. Dit seizoen hebben we L paarden gecrosst en ons doel is M paarden te starten. Ik vind het zo gaaf dat Quinty zo voor mij door het vuur gaat. Dit maakt paardrijden voor mij zo bijzonder.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerken naar een doel
  • Het geeft vertrouwen
  • Unieke band met een dier

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…