Spring naar content

“Het is geeft een bevrijdend gevoel”

Ilse Kreuk

Enthousiasme delen met anderen

Ilse Kreuk (19) haar paard liep afgelopen jaar een chronische blessure op. Daarom stopte ze in de dressuur wedstrijdsport en mag ze nu, na een half jaar revalideren weer recreatief met haar paard aan de slag. Ze maakte haar grote droom werkelijkheid en startte haar eigen bedrijf. “En dat op mijn negentiende.” Ilse vindt veel passie en uitdaging in het lesgeven en ze brengt dat graag met enthousiasme over naar haar ruiters. “Lesgeven is echt wat ik te gek vind. Het maakt me warm van binnen, daar kan geen kou van de winter tegenop.” Ze geniet ook van alles wat ze nog met haar eigen paard kan doen, zeker nadat ze haar afgelopen jaar dacht te verliezen. “Niets kan me meer weerhouden om naar stal te gaan in de winter, ook al hebben we geen verwarming of binnenbak. Het werken met haar is elke dag als een cadeau!” Ilse ziet dat ze dit enthousiasme over kan brengen op andere ruiters. “Kijk naar je paard, pas je doelen erop aan en focus op wat je echt leuk vind om te doen. Dat vind ik echt te gek!” Bij paardrijden staat de wereld om Ilse heen even stil. “Het is zo’n bevrijdend gevoel om samen te werken met een groot en sterk dier. De manier waarop paarden je eigen gedrag kunnen spiegelen is bizar, want het zijn zulke eerlijke dieren. Ik denk dat de dingen die ik met paardrijden geleerd heb, mij zelf als persoon ook hebben laten groeien.”

Dit verhaal is afkomstig uit BIT Magazine editie nummer 277 van 15 december 2020.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerken en plezier
  • Laat mij als persoon groeien
  • Focussen op doelen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.