Spring naar content

“Het is geeft een bevrijdend gevoel”

Ilse Kreuk

Enthousiasme delen met anderen

Ilse Kreuk (19) haar paard liep afgelopen jaar een chronische blessure op. Daarom stopte ze in de dressuur wedstrijdsport en mag ze nu, na een half jaar revalideren weer recreatief met haar paard aan de slag. Ze maakte haar grote droom werkelijkheid en startte haar eigen bedrijf. “En dat op mijn negentiende.” Ilse vindt veel passie en uitdaging in het lesgeven en ze brengt dat graag met enthousiasme over naar haar ruiters. “Lesgeven is echt wat ik te gek vind. Het maakt me warm van binnen, daar kan geen kou van de winter tegenop.” Ze geniet ook van alles wat ze nog met haar eigen paard kan doen, zeker nadat ze haar afgelopen jaar dacht te verliezen. “Niets kan me meer weerhouden om naar stal te gaan in de winter, ook al hebben we geen verwarming of binnenbak. Het werken met haar is elke dag als een cadeau!” Ilse ziet dat ze dit enthousiasme over kan brengen op andere ruiters. “Kijk naar je paard, pas je doelen erop aan en focus op wat je echt leuk vind om te doen. Dat vind ik echt te gek!” Bij paardrijden staat de wereld om Ilse heen even stil. “Het is zo’n bevrijdend gevoel om samen te werken met een groot en sterk dier. De manier waarop paarden je eigen gedrag kunnen spiegelen is bizar, want het zijn zulke eerlijke dieren. Ik denk dat de dingen die ik met paardrijden geleerd heb, mij zelf als persoon ook hebben laten groeien.”

Dit verhaal is afkomstig uit BIT Magazine editie nummer 277 van 15 december 2020.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerken en plezier
  • Laat mij als persoon groeien
  • Focussen op doelen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…