Spring naar content

“Het geeft zoveel plezier”

Hans van der Louw
Zuid-Holland

Optimaal genieten

Ik rij sinds 6 jaar paard. En voor mij begint het – na ook vallen en opstaan in het begin – nu echt ontzettend leuk te worden. Dressuur, buitenritten, ook een paar (slip)jachten, maar recent doe ik aan springtraining op weg naar het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Ik ben voorzitter van de Militaire Ruitersportvereniging Te Paard en wij kennen ons eigen vaardigheidsinsigne. Standaard vooral voor de escorteruiters (Prinsjesdag; zelf in 2019 gehaald), Zilver als springproef en Goud bij de cross in eventing. Het is zo geweldig kicken als je over een hindernis van ca. een meter vliegt! Ik merk door het springen dat ook andere activiteiten zoals dressuur steeds beter gaan en ik ook makkelijker andere paarden berijd.
Hoewel ik dus pas kort paardrij, en nog een hoop moet leren, geniet er met volle teugen van. Enige spijt die ik heb, is dat ik pas op mijn 56e ben gaan rijden, zoveel jaar gemist.. Maar aan de andere kant, nu leef ik ervoor en ga ik ervoor en geniet ervan met volle teugen. Paardrijden is echt mijn lust en leven!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Veel verschillende disciplines
  • Nooit te laat om mee te beginnen
  • Geeft een geweldig gevoel

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…