Spring naar content

“Het geeft zoveel plezier”

Hans van der Louw
Zuid-Holland

Optimaal genieten

Ik rij sinds 6 jaar paard. En voor mij begint het – na ook vallen en opstaan in het begin – nu echt ontzettend leuk te worden. Dressuur, buitenritten, ook een paar (slip)jachten, maar recent doe ik aan springtraining op weg naar het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Ik ben voorzitter van de Militaire Ruitersportvereniging Te Paard en wij kennen ons eigen vaardigheidsinsigne. Standaard vooral voor de escorteruiters (Prinsjesdag; zelf in 2019 gehaald), Zilver als springproef en Goud bij de cross in eventing. Het is zo geweldig kicken als je over een hindernis van ca. een meter vliegt! Ik merk door het springen dat ook andere activiteiten zoals dressuur steeds beter gaan en ik ook makkelijker andere paarden berijd.
Hoewel ik dus pas kort paardrij, en nog een hoop moet leren, geniet er met volle teugen van. Enige spijt die ik heb, is dat ik pas op mijn 56e ben gaan rijden, zoveel jaar gemist.. Maar aan de andere kant, nu leef ik ervoor en ga ik ervoor en geniet ervan met volle teugen. Paardrijden is echt mijn lust en leven!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Veel verschillende disciplines
  • Nooit te laat om mee te beginnen
  • Geeft een geweldig gevoel

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.