Spring naar content

“Plezier en ontspanning met het hele gezin”

Familie Hopman

Plezier en ontspanning met hele gezin

De band tussen mensen en paarden is heel sterk. Niet gek dat paarden daarom vaak een belangrijk onderdeel van een gezin zijn. Zo ook bij de familie Hopman. Thomas en Janneke zijn paardenliefhebbers in hart en nieren. Hun twee kinderen hebben de liefde voor paarden overgenomen. Met het hele gezin wordt er volop genoten van hun paarden en pony’s.

Thomas: “Na een lange werkdag trekken Janneke en ik niets liever dan onze rijbroek aan om paard te rijden. We wisselen dressuur, springen en buitenrijden met elkaar af. Door deze variatie beleven wij, en onze paarden, hier veel plezier aan. Tijdens een training zijn we geconcentreerd en gefocust op de correcte beweging van ons paard. Maar daarna is het altijd tijd voor ontspanning en genieten vanaf de paardenrug van de natuur en elkaar.”

Janneke: “Doordat de kinderen ook zo gek op paarden zijn, staan onze paarden en pony’s centraal in ons gezin. We hebben twee ervaren pony’s om de kinderen spelenderwijs te leren rijden en hun verantwoordelijkheid te leren nemen voor de verzorging. Het is voor iedereen genieten om daar samen elke dag mee bezig te zijn. Het plezier wat we hier als gezin aan beleven is enorm!”

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Plezier en ontspanning
  • Hele gezin dezelfde passie
  • Emotionele band met de paarden
  • Op elke leeftijd genieten

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Michel Loof

“Het ultieme ontspannen” Michel LoofZuid-Holland Het is uitdagend Voor mij is paardrijden het ultieme ontspannen, ook al is een uur…

Het verhaal van Patrick Tigchelaar

“Het mooiste vind ik de band tussen mens en dier” Patrick Tigchelaar Leuke manier om actief bezig te zijn Mijn…

Het verhaal van Haike Blaauw

“Ik raakte besmet met het paardenvirus” Haike Blaauw Eenmaal besmet, altijd besmet Directeur van de FNRS, Haike Blaauw (59), rijdt…