Spring naar content

“Paardrijden maakt mij gelukkig”

Elaine Pen

Bijzondere samenwerking tussen mens en dier

Paardrijden maakt mij gelukkig! De samenwerking tussen mens en dier is voor mij iets heel bijzonders.
Het is een uitdaging om jezelf te verplaatsen in het paard en jezelf aan te passen aan het paard, om vervolgens samen vooruit te komen. Paardrijden gaat gepaard met pieken en dalen maar wanneer je dan iets voor elkaar krijgt geeft dat een intens blij en gelukkig gevoel. Een paard is voor mij niet een apparaat om wedstrijden mee te rijden. Het is mijn beste maatje en het rijden van een wedstrijd voelt voor mij als iets wat we echt samen doen. Maar ook als je op stal komt en ze op je reageren, vragen om een snoepje, of andere gekke dingen. Die herkenning, wederzijds vertrouwen en respect dat is iets heel bijzonders.

Elke dag met deze mooie dieren

Paardrijden is mijn werk, en wat mag ik van geluk spreken dat ik iedere dag met deze mooie dieren mag werken!
Ik ga iedere dag met een blij en vrolijk gevoel naar mijn paarden! Wetende dat we samen de mooiste dingen voor elkaar krijgen!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Bijzondere samenwerking mens en dier
  • Wederzijds vertrouwen en respect
  • Samen de mooiste momenten
  • Een paard als beste maatje
  • Samen ergens aan werken en doelen halen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…