Spring naar content

“Geen leven zonder mijn paard”

Conchita Swinkels

Het houdt mij op de been

Ik ben niet de jongste meer en 7 jaar geleden werd ik blind aan één oog. Niet veel later volgde de diagnose MS. Ik heb toen besloten weer een paard te kopen zij is letterlijk degene die mij op de been houdt. Zonder haar zou mijn leven bestaan uit veel fysieke pijnen maar door het rijden blijf ik op de been.

Ze zorgt voor energie en positiviteit

De binding die ik met haar heb gaat diep . Ik ben haar elke dag dankbaar dat zij mij zoveel leert over mijzelf . Ook de dagen dat het niet lukt te rijden genieten we samen en haal ik energie uit haar . Energie en positiviteit is wat ze me geeft. We hebben ook nog steeds doelen samen en trainen hard om deze te halen. We genieten samen van alles wat we doen zoals wedstrijden en buitenritten . En soms lukt het ook even niet maar zonder paard zat ik thuis en had ik mij, door mijn ziekte, niet zo goed gevoeld als ik nu doe.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerken en plezier
  • Het zorgt voor positiviteit
  • Zorgt voor ontspanning
  • Laat problemen even vergeten
  • Doelen stellen en behalen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…