Spring naar content

“Geen leven zonder mijn paard”

Conchita Swinkels

Het houdt mij op de been

Ik ben niet de jongste meer en 7 jaar geleden werd ik blind aan één oog. Niet veel later volgde de diagnose MS. Ik heb toen besloten weer een paard te kopen zij is letterlijk degene die mij op de been houdt. Zonder haar zou mijn leven bestaan uit veel fysieke pijnen maar door het rijden blijf ik op de been.

Ze zorgt voor energie en positiviteit

De binding die ik met haar heb gaat diep . Ik ben haar elke dag dankbaar dat zij mij zoveel leert over mijzelf . Ook de dagen dat het niet lukt te rijden genieten we samen en haal ik energie uit haar . Energie en positiviteit is wat ze me geeft. We hebben ook nog steeds doelen samen en trainen hard om deze te halen. We genieten samen van alles wat we doen zoals wedstrijden en buitenritten . En soms lukt het ook even niet maar zonder paard zat ik thuis en had ik mij, door mijn ziekte, niet zo goed gevoeld als ik nu doe.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Samenwerken en plezier
  • Het zorgt voor positiviteit
  • Zorgt voor ontspanning
  • Laat problemen even vergeten
  • Doelen stellen en behalen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.