Spring naar content

“Paarden maken mij blij”

Cindy Langeler

Lekker de natuur in!

Paarden maken mij blij! Elke zondag rijd ik met een vaste groep ruiters een buitenrit vanaf manege Snorrewind. De ene week gaan we natuurgebied de Borkeld op, een ander keer langs de Schipbeek, de Beuseberg of Markeloseberg. Ik geniet elke week weer, of het nu mooi weer is of regent, ik blijf genieten. Met Jack naar buiten betekent voor mij ultieme ontspanning, ik kan er de hele week op teren. Na de rit vaak nog even koffie en verder kletsen. Het is best een hechte groep met elkaar. Delen ook lief en leed.

Passie delen met anderen

Ook het helpen bij de SPG (Stichting paardrijden gehandicapten) helpt mij ontspannen, gewoon het borstelen, zadelen en begeleiden van het paard met ruiter maakt me al blij. Daar haal ik voldoening uit, de mensen net zo zien te genieten van een ronde buitenrijden als dat ik dat doe! Geweldig! Worden ze ook helemaal ontspannen van. De rust, het snuiven van de paarden, het getrappel van de hoeven, de geur….ja dat is voor mij pure ontspanning! Ik hoop nog jaren te kunnen blijven rijden, begeleiden en genieten!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Genieten van de natuur
  • Samen ontspannen
  • Genieten met mens en dier

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…