Spring naar content

“Paarden maken mij blij”

Cindy Langeler

Lekker de natuur in!

Paarden maken mij blij! Elke zondag rijd ik met een vaste groep ruiters een buitenrit vanaf manege Snorrewind. De ene week gaan we natuurgebied de Borkeld op, een ander keer langs de Schipbeek, de Beuseberg of Markeloseberg. Ik geniet elke week weer, of het nu mooi weer is of regent, ik blijf genieten. Met Jack naar buiten betekent voor mij ultieme ontspanning, ik kan er de hele week op teren. Na de rit vaak nog even koffie en verder kletsen. Het is best een hechte groep met elkaar. Delen ook lief en leed.

Passie delen met anderen

Ook het helpen bij de SPG (Stichting paardrijden gehandicapten) helpt mij ontspannen, gewoon het borstelen, zadelen en begeleiden van het paard met ruiter maakt me al blij. Daar haal ik voldoening uit, de mensen net zo zien te genieten van een ronde buitenrijden als dat ik dat doe! Geweldig! Worden ze ook helemaal ontspannen van. De rust, het snuiven van de paarden, het getrappel van de hoeven, de geur….ja dat is voor mij pure ontspanning! Ik hoop nog jaren te kunnen blijven rijden, begeleiden en genieten!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Genieten van de natuur
  • Samen ontspannen
  • Genieten met mens en dier

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.