Spring naar content

“Het maakt mijn hoofd leeg”

Carolina Moesbergen

Variatie in de sport

Paardrijden is voor mij een echte teamsport. Dit is gebaseerd op vertrouwen tussen mij en mijn paarden. Ik breng twee paarden uit in de eventing. Ik vind eventing super tof, omdat je variatie hebt en dit vind ik belangrijk. Ik merk aan mijn paarden dat ze het ook fijner vinden om verschillende disciplines te rijden, dat geeft ze meer plezier.
Mijn doel is om het beste uit mijn paarden, maar ook uit mij zelf, te kunnen halen. Dit maar ook door met heel veel plezier te kunnen rijden. Ik merk ook echt dat de paarden het leuk vinden, vooral wanneer we de cross in mogen. Elke rit geniet ik er weer van hoe goed ze het doen.
Thuis rijd ik de paarden ook met variatie, minimaal 1x per week naar het bos. Ze krijgen ook minimaal 1x per week vrij. Ik merk ook altijd gelijk wanneer ze zich niet top voelen, dit komt door de sterke band. Daarom doen we af en toe een stapje terug, zodat ze zo snel mogelijk weer fit zijn.

Het houdt mij fit

De reden dat ik deze sport doe, is omdat het voor mij zelf ook goed is. Het houdt mij fit en het is ook nog eens goed voor mijn lichaam. Ik heb namelijk scoliose, en paardrijden houdt mijn rug soepel. Maar ook omdat het echt een gave sport is. Vooral het gevoel dat ik altijd op mijn paarden kan rekenen!

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Gevarieerde sport
  • Samen werken aan een sterke band
  • Fit blijven

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…