Spring naar content

“Mijn paard maakt mij intens blij”

Anouschka Middelkoop

Je groeit als team

Mijn paard maakt mij intens blij. Deze foto van de regiokampioenschappen laat dat goed zien. Als je in je proef van een paar minuten kan neerzetten waar je lange tijd voor hebt getraind, komt er zoveel adrenaline vrij. Het geeft mij een gelukskick. Doordeweeks ben ik erg druk met werk, maar bij mijn paard kan ik mijn hoofd leegmaken en mentaal tot rust komen, terwijl mijn lichaam juist beweging krijgt. In de andere sporten, zoals fitness, ben ik ook gemotiveerder om meer uit mezelf te halen, en mijn eigen kracht, balans en conditie te verbeteren. Iets waar je je paard ook naartoe traint. Ik geniet erg van buiten, maar mijn paard zorgt ervoor dat ik ook met slecht weer 2 uur per dag buiten kom. Ik kan erg genieten van de kleine geluksmomentjes zoals een oefening die erg goed gaat, een gekke snoet die m’n paard trekt en de kroelmomentjes. Het is erg fijn om je gedrevenheid te kunnen delen met je paard en er elke keer samen weer voor te gaan. Je groeit dan echt samen in wat je doet.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Je hoofd leeg kunnen maken
  • Genieten van het buitenleven
  • De blijdschap van een dier
  • Samen doelstellingen behalen

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Rianne Mennink

Wanneer je paardrijdt of met paarden bezig bent, kun je gewoon nergens anders meer aan denken. Daarbij hebben ze een grote bijdrage gehad in mijn ontwikkeling. Het is echt onderdeel geworden van wie ik ben.

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”