Spring naar content

“Paardrijden is wie ik ben”

Rianne Mennink

Passie en vriend voor het leven

Al van kinds af aan hebben paarden mij enorm gefascineerd. Vanaf dat ik 7 was mocht ik dan eindelijk op paardrijles. Het heeft me gegrepen en nooit meer los gelaten. Nu heb ik inmiddels 2 paarden en een pony aan huis staan en is er volgend jaar een veulentje op komst. Ik kan mij geen betere manier bedenken om na een drukke werkdag weer bij mijzelf te komen. Wanneer je paardrijdt of met paarden bezig bent, kun je gewoon nergens anders meer aan denken. Daarbij hebben ze een grote bijdrage gehad in mijn ontwikkeling. Het is echt onderdeel geworden van wie ik ben. Ze hebben mij verantwoordelijkheidsgevoel geleerd, maar voornamelijk ook het luisteren naar jezelf en anderen. Paardrijden voelt namelijk het beste wanneer je echt in dialoog en harmonie bent met je paard. Voor je het weet, heb je een passie en een vriend voor het leven!

Foto: Irene Leusink

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Na een drukke werkdag tot jezelf komen
  • Dialoog en harmonie met het paard
  • Passie en vriend voor het leven

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.