Spring naar content

“Paardrijden is wie ik ben”

Rianne Mennink

Passie en vriend voor het leven

Al van kinds af aan hebben paarden mij enorm gefascineerd. Vanaf dat ik 7 was mocht ik dan eindelijk op paardrijles. Het heeft me gegrepen en nooit meer los gelaten. Nu heb ik inmiddels 2 paarden en een pony aan huis staan en is er volgend jaar een veulentje op komst. Ik kan mij geen betere manier bedenken om na een drukke werkdag weer bij mijzelf te komen. Wanneer je paardrijdt of met paarden bezig bent, kun je gewoon nergens anders meer aan denken. Daarbij hebben ze een grote bijdrage gehad in mijn ontwikkeling. Het is echt onderdeel geworden van wie ik ben. Ze hebben mij verantwoordelijkheidsgevoel geleerd, maar voornamelijk ook het luisteren naar jezelf en anderen. Paardrijden voelt namelijk het beste wanneer je echt in dialoog en harmonie bent met je paard. Voor je het weet, heb je een passie en een vriend voor het leven!

Foto: Irene Leusink

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Na een drukke werkdag tot jezelf komen
  • Dialoog en harmonie met het paard
  • Passie en vriend voor het leven

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Job Hoogland

Paardrijden. De mooiste sport die er is. Maar voor mij is het veel meer dan dat. Als ik paardrij kom ik tot rust, voel ik me vrij, vergeet ik alles om me heen, mijn zorgen, laad ik me zelf weer op.

Het verhaal van Anouk van Wijk

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht.”

Het verhaal van Marieke Jongmans

“Be proud!” Marieke JongmansHilversum Moeilijkheden getrotseerd Mijn naam is Marieke, heel wat jaren geleden ben ik gestart met paardrijden op…