Spring naar content

“Nieuwe energie na een drukke werkdag”

Anouk van Wijk

“Nieuwe energie na een drukke werkdag”

Tijdens haar werk op de operatiekamer in het ziekenhuis is voor Anouk van Wijk geen dag hetzelfde. De zorg is specialistisch, technisch en uitdagend. Door de wisselende diensten maakt ze soms lange dagen. Het is hollen of stilstaan. Naast haar drukke baan geniet Anouk ervan om op pad te gaan met haar paard.

Anouk: “Paardrijden geeft me zowel rust als nieuwe energie”, vertelt ze. “Het is heerlijk om met mijn paard over het strand te galopperen met de wind in ons gezicht. Trainen voor wedstrijden en op pad voor een mooie buitenrit is voor mij een ideale combinatie van paardrijden. Naast een hectische en drukke baan zijn paarden een heerlijke uitlaatklep. In galop langs de kustlijn, door het water, geeft ons een kick. Op het strand kan ik samen met mijn paard uitwaaien en mijn hoofd leegmaken. Dít geeft mij de energie om weer uitgerust aan een nieuwe week te beginnen.”

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Ontspanning na een drukke werkdag
  • De band is uniek
  • Het geeft een kick
  • Heerlijk uitwaaien en je hoofd leegmaken
  • Geeft nieuwe energie

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.

Het verhaal van Britt Dekker

Ik zou mijn werk zonder de paarden niet kunnen doen. De paarden maken elke dag mijn hoofd weer helemaal leeg.