Spring naar content

“Het is vrijheid en ontspanning”

Geert van Wijlick

Paarden zijn een rode draad in onze familie

Geert van Wijlick (56) zit in zijn negende jaar als voorzitter van de KNHS Limburg en maakt momenteel de overstap naar ledenraadslid recreatie binnen de KNHS. Geert is opgegroeid met paarden en kreeg toen hij vier was een pony van Sinterklaas. Sinds die tijd heeft hij altijd paardgereden. “Paarden waren altijd de rode lijn door de hele familie heen.” Geert heeft tot zijn 35ste in de breedtesport gereden met pony’s en paarden en ging vanaf toen enkel nog recreatief rijden. Momenteel heeft Geert een eigen paard waar hij wekelijks mee het bos in gaat. “Als ik op mijn paard stap en ik rijd thuis weg dan kom ik in mijn mooie achtertuin van natuur en vrije omgeving. Ik merk dat ik tot rust kom en lekker kan ontspannen zo. Het geeft me een groot gevoel van vrijheid en ontspanning.”

Dit verhaal is afkomstig uit BIT Magazine editie nummer 277 van 15 december 2020.

Waarom beginnen met paardrijden?

  • Het biedt ontspanning
  • Geeft een gevoel van vrijheid
  • Delen met de hele familie

Meer ervaringsverhalen

Het verhaal van Marlies van Baalen

“Paardrijden geeft je vleugels” Marlies van Baalen Genieten van de paarden en de sport  Paardrijden is ons vak, onze hobby,…

Het verhaal van Dinja van Liere

Als topamazone in de Nederlandse Dressuursport was Dinja van Liere er al vroeg van overtuigd dat zij van haar passie haar werk wilde maken. Haar hele leven staat in het teken van paarden.

Het verhaal van Gioia Parijs

Soms kan het best lastig zijn om mijn werk als actrice en zangeres met school te combineren. Ik heb het vaak erg druk maar gelukkig kan ik mijn hoofd leegmaken bij de paarden.